Over

Wie zijn we?


Bij ons vind je kostuums om te huren en attributen om aan te kopen die van uw feestje een leuke verkleedpartij maken. Een feestje waarover nog nagepraat zal worden!


Onze kledij is van stevige kwaliteit die tegen een stootje kan!

Wij wassen de kledij achteraf! 

Dit is ONZE garantie naar JULLIE toe!

   

Ook zijn wij gespecialiseerd in toneelkledij en stoetkostuums

Sinds jaar en dag komen ook amateurtonelen en historische of folklorestoeten hun kostuums bij ons huren. Kostuums uit de Oudheid, de Middeleeuwen of de jaren 1900 zijn geen probleem voor ons!   


Uitgebreid aanbod grimeerproducten

In onze winkel vind je grime van het merk GRIMAS. Grimas is een kwalitatief hoogstaande theatergrime, die voldoet aan de strenge Amerikaanse FAO-eisen. Grimas is geschikt voor theater- en kindergrime.

  


Naast kledij en grime verkopen wij ook attributen, vuurwerk, pruiken.... Om uw feest(outfit) gepast af te werken!


Een korte geschiedenis1970
Ontstaan

Onze winkel is gegroeid uit het bedrijf van ons vader, die kostuums op bestelling maakte en verkocht aan stoeten, processies en professioneel theater. De verhuurafdeling zat in een atelier in de huidige Meierie te Desselgem.

1983
Toevoeging Verhuur kostuums

In 1983 werd de afdeling VERHUUR afgesplitst en telde toen een 1000-tal kostuums. Dit was een goede start, maar niet ruim genoeg om dagdagelijks mee te werken. Bleek al vlug dat de particulier niet vlot een swingend kostuum vond. Ook het amateurtheater dat vooral toegespitst zit op de jaren 1900 tot 1970 vond niet altijd wat ze zochten. Jaar na jaar bleven we investeren in kostuums, in attributen en uiteindelijk in gebouwen.

1987
Aankoop oud schoolgebouw

In 1987 kochten we een oud schoolgebouw in Desselgem, de 'Sprieteschool', en vestigden we ons in de oude klaslokalen die na enig opknapwerk geschikt waren voor gebruik.
Door overname van een collega die gespecialiseerd was in uniformen en een andere die meer werkzaam was op toneelvlak, door systematisch uitbreiden in het particuliere aanbod en het doelgericht bijmaken van historische kostuums in eigen atelier kunnen we nu terugvallen op een 28.000 kostuums…'

2000
Uitbreiding wegens plaatsgebrek

Door de constante groei van ons aanbod kostuums werd ook de school te klein en trokken we in het jaar 2000 een nieuw gebouw op naast de oude school. Hier hebben we een duidelijkere en luchtigere presentatie van onze kostuums.

The best 
is yet to come
Heden en de toekomst

Ondertussen hebben we naast het verhuren van kostuums ook stilletjes aan groot assortiment aan hoeden, pruiken, snorren en andere feestattributen uitgebouwd. 

In een visie om van horizontale spreiding hebben we ook een zaak, gespecialiseerd in alle niet-alledaagse textieltoepassingen over genomen. Zo verkopen we nu ook toga’s voor advocaten, magistraten en professoren. Daarnaast kunnen ook de studenten bij ons terecht voor studentenlinten en studentenpetjes.